Vestegns-ekskursion
3 timer 50 km

Fokus på turen er Københavns udvikling mod Vest, specielt i 1960 og 70erne, med de Le Courbusier inspirerede byggerier, og hvordan arbejder klassen fik råd til at flytte ud af byen, og senere fik råd til at købe parcelhus, og derfor blev de store sammenhængende boligbyggerier overladt til ressource svage borgere.
Debat om boligtyper, indvandring, ghettoer, fysisk planlægning, Fingerplanen, arealudnyttelse, landbrug, motorvejs udvidelser / offentlig transport.

Rute
Vi starter fra Københavns Indre by, kører gennem Vesterbro og Valby og mod syd af Gammel Køge Landevej, Hvidovre, Avedøre, stopper ved Brøndby Strand og til Ishøj, hvor vi kører ud på landet gennem Ishøj Landsby og til Høje Taastrup, og tilbage mod København af Roskildevejen, Gennem Albertslund, med de to statsfængsler, og et blik på Albertslunds tæt – lave byggeri, og gennem Glostrup og Rødovre tilbage til Københavns Centrum.

Amager-ekskursion
3 timer 40 km

Det drejer sig om den fysiske planlægning, og militær planlægning. I mange år har der været meget militær på Amager, med kaserner og forter. Kriminalitet og bander, industri og boligudvikling, landopfyldning, de rige i Dragør og arbejderne i Kastrup, Spionage fra Epsilon centret på Aflandshage. De hollandske kartoffel avlere, Ørestaden.
Debat om kriminalitet og straf, By udvidelser og natur bevaring, militærudgifter, overvågning, grafitti, socialhjælp / borgerløn, indvandring,  Sverige som nabo, klima og CO2 udledning.

Rute
Vi starter fra Københavns Indre by, og kører over Langebro til Islandsbrygge, derefter ind i det gamle Sundby, og forbi Sundholm og nybyggeriet på Tingvej, forbi KU og DR og IT universitetet, og så til Ørestad Syd, og den nye by med Fields i centrum, og et kig på Kalvebod Fælled. Ud af Kongelundsvejen til Sydspidsen af Amager, og så langs kysten mod øst, forbi Dragør, og Dragør fortet, og den gamle by. Nordpå langs kysten rundt om Lufthavnen og til Kastrup og langs Amager Strand forbi Prøvestenen og Amager forbrændingen til det gamle B&W på Refshaleøen. Derefter forbi Christianshavn og Christiania til Københavns Centrum.

UntitledFrederikssundsvej-ekskursion
3 timer 40 km

Udflytning fra byen, og hvordan København spreder sig ud historisk og socialt, med kig på huse og bygningstyper fra Nørrebro og ud til Ballerup, vi passere gennem sociale boligområder som Lundtoftegade på Nørrebro, Tingbjerg ved Brønshøj og Høje Gladsaxe.
Debat om by / land problematiken, militærudgifter, indvandring, ghettoer, offentlig og privat trafik, indudstriens udflytning fra København til provinsen og til Asien, klima og CO2 udledning, Fysisk planlægning.

Rute
Vi starter fra Indre by, og kører ud af Nørrebrogade, og fortsætter af Frederikssundsvej, hvor vi laver en lille afstikker til Utterslev Torv, og den gamle landsby der. Vi fortsætter af Frederikssunds vejen og besøger Tingbjerg, og derefter tilbage til Frederikssundsvejen. Efter Husum passerer vi Vest-volden, og kører igennem Herlev og Ring 3, og det store industriområde der ligger der. Vi fortsætter af Frederikssundsvejen, til udkanten af Ballerup, hvor vi besøger Lautrup Parken, og kører af Klausdalsbrovej mod vest og tilbage mod København, forbi Høje Gladsaxe, og så gennem Søborg og tilbage ad Frederiksborgvej og Tagensvej til Centrum.

Kystbane og Nordsjælland ekskursion
2 timer 30 km

Vi ser på de rigeste mennesker i Danmark, som har lavet deres egen ghetto nord for København. Også på Nordhavnen med krydstogtskibe, og hvordan byen ekspanderer ud i havet.
Debat om omfordeling af midlerne, ejendomsspekulation, skattepolitik, kongefamiliens rolle i Danmark, Københavns placering i Danmark, arkitektur, turisme.

Rute
Vi starter fra Centrum af København, og gennem Østerbro, og ud til Nordhavn, og ser på udvidelsen af København ud i havet. Fortsætter ad Strandvejen til Hellerup, og kører forbi Tuborg Havn, og kommer til Hellerup By, hvor vi kører en lille tur ned ad Hambroes Alle, hvor de rigeste mennesker i Danmark bor. Derefter fortsætter vi nordpå af Strandvejen, hvor vi også passerer nogle af de største kasser bl.a. Den Amerikanske ambassadør bolig. Passerer Charlottenlund fort, indtil vi kommer til Bellevue og Klampenborg, hvor vi kører mod vest, ind i landet, passerer Dyrehaven, Bakken og Galopbanen. Hvorefter vi kører tilbage af motorvejen i mod København.

Få et tilbud: Busekskursioner

Send bestilling så kontakter vi dig hurtigst muligt

Dit navn *

Din e-mail *

Din tlf/mobil *


Antal personer

Dato *

Sted start *

Sted slut *

Tid start *

Tid slut *


Evt. besked