Fra Søerne til Nørrebro Station

3 timer, 7 km

Nørrebro er det mest venstreorienterede sted i Danmark. Det er Danmarks tættest befolkede sted, med 75.000 mennesker på 4 kvm. og der hvor der bor flest forskellige nationaliteter.
Fokus er hvordan København udviklede sig efter voldene blev nedlagt i 1850erne, til et arbejder kvarter med massere af små industri. Hvordan kvarteret forandrede sig med  byfornyelsen i 1970 og 80erne, og det oprør der opstod som følge af dette, med slumstorm og BZ. Og så den gentrificering der har været i de sidste 20 år.
Debat om integration, bandemiljøer, ghettobegrebet, byfornyelse, oprør fra bunden, forældrekøb af lejligheder, boligformer, litteratur (forfattere på Assistensens Kirkegård), byrum og deres brug, højhusbyggeri, gentrificering.

På den her tur fortæller guiderne om det gamle arbejder kvarter, der er blevet gentrificeret. Alt lige fra Slaget på Fælleden i 1871, over HC Andersens grav på Assistensens Kirkegård, Blågårds Plads banderne, Rydningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69, og til hipster miljøet i Jægersborggade. Den røde Plads og super kilen designet af BIG, og forbi MjølnerParken og ender på Nørrebro Station.

Istedgade overgiver sig aldrig
1½ time,  4 km

Vesterbro blev under Anden Verdenskrig kendt som det kvarter, der ydede nazisterne mest modstand. Vi hører om dagliglivet og den begyndende modstand mod besættelsen, og hvordan modstandskampen efterhånden blev mere organiseret.
Stjerne radio i farver (2) Modstandsfolkene bevægede sig tit i en grå-zone og besættelsen blev udnyttet af kriminelle til sortbørs handel og anden kriminalitet.
Stjerne Radio på Istedgade var et af centrerne for sabotage aktioner mod nazisterne. Modstandsgrupper som Holger Danske og BOPA holdt til her, og “Flammen” og “Citronen” havde deres gang i butikken på Istedgade, men der var  mange andre former for organiseret modstand.
Vi besøger Hotel Nordland, Stjerne Radio, Radio Always, et beskyttelsesrum og andre steder på Vesterbro.

Få et tilbud: Byvandringer

Send bestilling så kontakter vi dig hurtigst muligt

Dit navn *

Din e-mail *

Din tlf/mobil *


Antal personer

Dato *

Sted start *

Sted slut *

Tid start *

Tid slut *


Evt. besked