Søndag den 24 Februar kl. 13.30 Afgang fra Forum Metro station Frederiksberg
Endnu engang byder SoliTours på en infotainment bustur. Denne gang med et kulturgeografisk historisk fokus på “solidariske løsninger og katastrofer, på Vestegnen”.
Ulrik Winding og Bo Andersen, står endnu engang for underholdningen. 

Specielt i 1960 og 70erne, fik Vestegenen sit at slås med, med de Le Courbusier inspirerede byggerier. Men “historien om Vestegnen” handler også om social opstigning, og hvordan dele af arbejder klassen fik råd til, at flytte ud af byen, og endnu senere råd til at købe parcelhus. Dermed blev der lagt i ovnen til en udvikling hvor de store sammenhængende almennyttige boligbyggerier, i stigende grad blev drænet og efterladt til mere udsatte og “ressource svage” borgere.

Turen handler om historie og by-udvikling – om boligtyper, indvandring, tunge statslige investeringer i infrastruktur og totale institutioner, ghettoer, fysisk planlægning, Fingerplanen, arealudnyttelse, landbrug, motorvejs udvidelser / offentlig transport –og lidt om indvandret arbejdskraft med familie. Vestegnen er et festligt mix af interesser og kulturer, og turen handler selvfølgelig også om virkeligheden – det vil sige også om tilpisning, fodbold og kriminalitet. En spændende måde at blive lidt klogere på –

Billetter koster 120 kr., og du kan følge linket for at booke en billet. Først til mølle. Vi giver kaffe og kage.
Du kan købe billet her